World Press Photo 11 tentoonstelling Amsterdam heeft twee nieuwe sponsors (in Dutch)

World Press Photo kondigt de samenwerking met Delta Lloyd en Allen & Overy aan voor de jaartentoonstelling in Amsterdam. De tentoonstelling is een overzicht van de winnende beelden van de internationale World Press Photo wedstrijd voor fotojournalisten. Dit jaar vindt de tentoonstelling plaats van 22 april tot en met 19 juni in De Oude Kerk te Amsterdam.

World Press Photo directeur Michiel Munneke: "Wij zijn erg verheugd over deze samenwerking. Zowel Delta Lloyd als Allen & Overy staat voor kwaliteit; dat past goed bij onze organisatie en in het bijzonder de jaartentoonstelling. Het is voor ons van belang dat we elk jaar weer de jaartentoonstelling kunnen brengen bij het grote publiek. In 2010 trok de tentoonstelling in Amsterdam meer dan 50.000 bezoekers. Deze samenwerking met Delta Lloyd en Allen & Overy zal ons een sterke impuls geven om de publieke belangstelling voor persfotografie te blijven stimuleren."

David Brilleslijper, directeur Corporate Communications en Investor Relations: "Met de ondersteuning van de World Press Photo tentoonstelling in De Oude Kerk draagt Delta Lloyd bij aan de ontwikkeling van de cultuur in Amsterdam. Als jarenlange supporter van fotografie is Delta Lloyd trots op een partnership met de meest prestigieuze fotowedstrijd ter wereld".

Arnold Croiset van Uchelen, senior partner van Allen & Overy, zegt: "De belangrijkste doelstelling van het sponsorschap is het bieden van steun aan de wereldwijde fotojournalistiek. Als advocaten zijn wij elke dag bezig feiten boven tafel te krijgen en de rechter een zo juist mogelijk beeld van die feiten te geven. Maar er is geen betere en beeldender weergave van de feiten dan een foto. We zijn er dan ook trots op om dit jaar samen met Delta Lloyd de openingstentoonstelling van de internationale World Press Photo wedstrijd voor fotojournalisten in De Oude Kerk in Amsterdam te mogen sponsoren."

Bezoekersinformatie
·  Periode: 22 april t/m 19 juni 2011
·  Locatie: De Oude Kerk, Oudekerksplein 23, Amsterdam
·  Openingstijden: maandag t/m zaterdag, van 10.30 uur tot 17.30 uur, zondag van 13.00 uur tot 17.30 uur. Koninginnedag gesloten.
·  Toegangsprijzen: €7,50 (volwassenen) en €5,50 (kinderen t/m 12 jaar, 65+, Stadspas, CJP en studentenkaart). Cultuuracceptant. Gratis voor I Amsterdam Card- en Museumjaarkaarthouders.
·  Rondleidingen in het Engels of Nederlands op aanvraag: van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en in het weekend van 13.00 uur tot 16.00 uur. Voor reserveringen en meer informatie: exhibitions@worldpressphoto.org

World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon en TNT.

About World Press Photo

World Press Photo organizes the leading international contest in visual journalism. The foundation is committed to supporting and advancing high standards in photojournalism and documentary storytelling worldwide. Its aim is to generate wide public interest in and appreciation for the work of photographers and other visual journalists, and for the free exchange of information. The activities include organizing annual photojournalism and multimedia contests and global exhibition tours. The Academy programs strive to stimulate high-quality visual journalism through educational programs, grants and by creating greater visibility through a variety of publications. World Press Photo is an independent, non-profit organization with its office in Amsterdam, the Netherlands, where it was founded in 1955.

For further information, please contact:

The press department at World Press Photo, or tel. +31(0)20 676 6096.

Press
Downloads

INFO

Please click here to view our press kits, request information for media promotions and register for access to the download area.

Highlights

Check our exhibition and events calendar