WORLD PRESS PHOTO GAAT SAMENWERKING AAN MET UNIQUE NEDERLAND

World Press Photo kondigt de samenwerking aan met Unique Nederland. De HR-dienstverlener zal betrokken zijn bij de jaartentoonstelling in Amsterdam. De tentoonstelling is een overzicht van de winnende beelden van de internationale World Press Photo wedstrijd. De editie van 2014 gaat in première op 18 april in De Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Unique Nederland zal de World Press Photo tentoonstelling inzetten als een platform voor discussies rondom (pers)fotografie voor haar klanten en medewerkers. Fotografie is geen onbekend thema voor Unique. Zo werd eind vorig jaar in het Cobra Museum een boek van de fotograaf Nico Koster door Wim Pijbes (hoofddirecteur Rijksmuseum Amsterdam) ten doop gehouden. Het boek, mede mogelijk gemaakt door Unique, gaat over kunstenaars en hun werk en verbeeldt de ziel van de kunstenaars. Een ander fotografieproject dat Unique ondersteunt, is Streets of the World van de Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs die het leven vastlegt in de straten van alle hoofdsteden ter wereld. Swolfs begon in 2009 aan zijn avontuur om in zes jaar de hele wereld rond te reizen en inmiddels heeft hij het straatleven in 127 landen in beelden gevat.

World Press Photo directeur Michiel Munneke: “Wij zijn erg verheugd over deze samenwerking met Unique, die aansluit bij onze missie om de belangstelling voor persfotografie te stimuleren en mensen te inspireren de wereld beter te begrijpen aan de hand van fotojournalistiek. Wij hechten er veel waarde aan dat onze partners het belang van fotojournalistiek onderkennen. Als supporter van Streets of the World en nu ook World Press Photo toont Unique aan de kracht te erkennen van professionele fotografen om ons te laten zien wat er gebeurt in de wereld.”

“Onze overtuiging dat kunst en cultuur, waaronder fotografie, motiveert en stimuleert, maar ook het verder kijken, doen begrijpen en toegankelijk maken van kunst voor een breed publiek is reden geweest dat Unique kiest voor kunst als onderdeel van haar bedrijfsidentiteit. In lijn met deze keuze is de samenwerking met World Press Photo welhaast vanzelfsprekend.” Aldus Raymond Puts, algemeen directeur Unique.

World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon.
De tentoonstelling in Amsterdam wordt gesponsord door Delta Lloyd.

About World Press Photo

World Press Photo organizes the leading international contest in visual journalism. The foundation is committed to supporting and advancing high standards in photojournalism and documentary storytelling worldwide. Its aim is to generate wide public interest in and appreciation for the work of photographers and other visual journalists, and for the free exchange of information. The activities include organizing annual photojournalism and multimedia contests and global exhibition tours. The Academy programs strive to stimulate high-quality visual journalism through educational programs, grants and by creating greater visibility through a variety of publications. World Press Photo is an independent, non-profit organization with its office in Amsterdam, the Netherlands, where it was founded in 1955.

For further information, please contact:

The press department at World Press Photo, or tel. +31(0)20 676 6096.

Press
Downloads

INFO

Please click here to view our press kits, request information for media promotions and register for access to the download area.

Highlights

Learn about our sponsors and partners