World Press Photo Gaat Samenwerking Aan Met Unique Nederland

World Press Photo kondigt de samenwerking aan met Unique Nederland. De HR-dienstverlener zal betrokken zijn bij de jaartentoonstelling in Amsterdam. De tentoonstelling is een overzicht van de winnende beelden van de internationale World Press Photo wedstrijd. De editie van 2014 gaat in première op 18 april in De Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Unique Nederland zal de World Press Photo tentoonstelling inzetten als een platform voor discussies rondom (pers)fotografie voor haar klanten en medewerkers. Fotografie is geen onbekend thema voor Unique. Zo werd eind vorig jaar in het Cobra Museum een boek van de fotograaf Nico Koster door Wim Pijbes (hoofddirecteur Rijksmuseum Amsterdam) ten doop gehouden. Het boek, mede mogelijk gemaakt door Unique, gaat over kunstenaars en hun werk en verbeeldt de ziel van de kunstenaars. Een ander fotografieproject dat Unique ondersteunt, is Streets of the World van de Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs die het leven vastlegt in de straten van alle hoofdsteden ter wereld. Swolfs begon in 2009 aan zijn avontuur om in zes jaar de hele wereld rond te reizen en inmiddels heeft hij het straatleven in 127 landen in beelden gevat.

World Press Photo directeur Michiel Munneke: “Wij zijn erg verheugd over deze samenwerking met Unique, die aansluit bij onze missie om de belangstelling voor persfotografie te stimuleren en mensen te inspireren de wereld beter te begrijpen aan de hand van fotojournalistiek. Wij hechten er veel waarde aan dat onze partners het belang van fotojournalistiek onderkennen. Als supporter van Streets of the World en nu ook World Press Photo toont Unique aan de kracht te erkennen van professionele fotografen om ons te laten zien wat er gebeurt in de wereld.”

“Onze overtuiging dat kunst en cultuur, waaronder fotografie, motiveert en stimuleert, maar ook het verder kijken, doen begrijpen en toegankelijk maken van kunst voor een breed publiek is reden geweest dat Unique kiest voor kunst als onderdeel van haar bedrijfsidentiteit. In lijn met deze keuze is de samenwerking met World Press Photo welhaast vanzelfsprekend.” Aldus Raymond Puts, algemeen directeur Unique.

World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon.
De tentoonstelling in Amsterdam wordt gesponsord door Delta Lloyd.

Posted April 2 2014

About The World Press Photo Foundation

We are a global platform connecting professionals and audiences through trustworthy visual journalism and storytelling. Founded in 1955 when a group of Dutch photographers organized a contest to share their work with an international audience, the competition has grown into the world’s most prestigious photography award and our mission has expanded. We encourage diverse accounts of the world that present stories with different perspectives. We exhibit those stories to a worldwide audience, educate the profession and the public on their making, and encourage debate on their meaning.

The World Press Photo Foundation is an independent, nonprofit organization, based in Amsterdam, the Netherlands. We receive support from the Dutch Postcode Lottery and are sponsored worldwide by Canon.