Delta Lloyd sponsor tentoonstelling World Press Photo Amsterdam

Delta Lloyd is ook dit jaar weer sponsor van de tentoonstelling van World Press Photo in Amsterdam. Delta Lloyd werkt sinds 2011 samen met World Press Photo en zal tot 2018 verbonden zijn aan deze prestigieuze tentoonstelling, die dit jaar terugkeert naar De Nieuwe Kerk Amsterdam. 

Met een honderdtal tentoonstellingen in 45 landen en rond de 3 miljoen bezoekers, is de reizende tentoonstelling van World Press Photo één van de populairste fotografie-evenementen ter wereld. De tentoonstellingstour start altijd in Amsterdam. Dit jaar kunnen bezoekers van 18 april tot en met 22 juni ruim 150 indrukwekkende persfoto’s bekijken van 53 prijswinnaars, in negen categorieën: Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Reportage, Hard nieuws, Natuur, Geobserveerde portretten, Geënsceneerde portretten, Sportnieuws en Sportachtergronden. Daarnaast zijn ook de winnende producties van de 4e multimediawedstrijd te bezichtigen. Vanaf 2005 is Delta Lloyd actief als fotografiesponsor door haar verbintenis destijds met de Joop Swart Masterclass van World Press Photo. Daarnaast is Delta Lloyd sinds 2009 sponsor van Foam Fotografiemuseum in Amsterdam. 

Niek Hoek, bestuursvoorzitter van Delta Lloyd: “Als jarenlange supporter van fotografie is Delta Lloyd trots op de samenwerking met World Press Photo. De fotografie van World Press Photo inspireert, emotioneert en helpt denkkaders en grenzen te doorbreken. Delta Lloyd is zich bewust van haar maatschappelijke positie en wil fotografie toegankelijk maken voor een groot publiek. Met de ondersteuning van de tentoonstelling in De Nieuwe Kerk draagt Delta Lloyd bij aan de ontwikkeling van de cultuur in Nederland en Amsterdam.”

World Press Photo directeur Michiel Munneke: “We zijn ontzettend dankbaar dat we met Delta Lloyd zo’n loyale partner hebben die ons in de gelegenheid stelt om in de komende jaren op een nieuwe locatie indrukwekkende beelden en verhalen te laten zien.”

In het kader van de tentoonstelling organiseert Delta Lloyd op woensdag 23 april een Meet and Greet met winnende fotografen van de World Press Photo wedstrijd: Steve Winter, Julius Schrank, Chris McGrath en Carla Kogelman. 

Tijd: 15.00 - 18.00 uur
Locatie: De Nieuwe Kerk, Dam, Amsterdam
Deelnemen is gratis, aanmelden verplicht.
Aanmelden? Stuur een bericht naar met als onderwerp ‘23 april’

 

Over Delta Lloyd NV
Delta Lloyd is al sinds 1807 een vertrouwde partner voor verzekeren, pensioenen, beleggen en bankieren. Ons doel is onze klanten financiële zekerheid te bieden, nu en in de toekomst. Wij leveren duidelijke, betrouwbare en hedendaagse oplossingen waarmee wij tegemoet komen aan de behoeften van onze klanten. Zo creëren wij waarde voor onze klanten, aandeelhouders en medewerkers. Onze kernmarkten zijn Nederland en België. In Nederland zijn wij actief met de merken Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen en in België voeren wij het merk Delta Lloyd. Delta Lloyd Groep heeft 5.182 medewerkers (fte’s) in vaste dienst, waarvan 3.875 in Nederland, 1.118 in België en 191 in Duitsland. In 2013 behaalden wij een premie-inkomen van € 4,7 miljard en een netto operationeel resultaat van € 430 miljoen. Ons eigen vermogen bedraagt € 2,6 miljard en wij beheren beleggingen ter waarde van € 78 miljard. Delta Lloyd is genoteerd aan de AEX en de BEL-20.

Posted April 16 2014

About The World Press Photo Foundation

We are a global platform connecting professionals and audiences through trustworthy visual journalism and storytelling. Founded in 1955 when a group of Dutch photographers organized a contest to share their work with an international audience, the competition has grown into the world’s most prestigious photography award and our mission has expanded. We encourage diverse accounts of the world that present stories with different perspectives. We exhibit those stories to a worldwide audience, educate the profession and the public on their making, and encourage debate on their meaning.

The World Press Photo Foundation is an independent, nonprofit organization, based in Amsterdam, the Netherlands. We receive support from the Dutch Postcode Lottery and are sponsored worldwide by Canon.